30 dagen fitness challenge

In 30 dagen fit de zomer in?

Op het internet struikel je erover, 30 dagen fitness challenges die je beloven in 30 dagen fit en in ‘shape’ te zijn voor de zomer. Zou mooi zijn, maar zo werkt het helaas niet. 30 dagen is niet genoeg om een fit lijf te krijgen, en nog belangrijker; te houden.

Zijn we bij Personal Motion anti? Nee, dat zeker niet, het kan namelijk wel een goede kickstart zijn om uzelf een gezondere leefstijl aan te leren waarbij sporten wordt geïntegreerd in het dagelijks leven. 

In 3, 2, 1... GO!

Hieronder vindt u een 30 dagen fitness challenge die we voor u hebben samengesteld met oefeningen die gericht zijn op het versterken van verschillende spiergroepen. En het mooie, u kunt deze oefeningen overal doen want er is geen apparatuur voor nodig. 

Het doel van deze fitness challenge is om uw fysieke fitheid te verbeteren en u te helpen bij het ontwikkelen van een gezonde levensstijl. De oefeningen in deze challenge richten zich op het verbeteren van verschillende spiergroepen in uw lichaam, zoals uw benen, buik, borst, rug, schouders en armen.

Bij het uitvoeren van deze oefeningen is de juiste techniek en houding van groot belang om blessures te voorkomen. Daarom is het belangrijk om bij elke oefening aandacht te besteden aan uw houding en techniek. Als u twijfelt over de uitvoering van een oefening, raadpleeg dan altijd een professional die u kan helpen bij het aanleren van de juiste techniek.

Dag 1-5: full body

Deze workout is een goede manier om uzelf uit te dagen en uw lichaam te versterken. Squats, push-ups, lunges en planking zijn oefeningen die veel voordelen bieden, waaronder het opbouwen van kracht en het verbeteren van uw balans.

Squats: 3 sets van 15 herhalingen
Push-ups: 3 sets van 15 herhalingen
Lunges: 3 sets van 15 herhalingen (per been)
Planken: 3 sets van 30 seconden

dag 6-10: Core

Met crunches, bicycle crunches, Russian twists en planking zult u verschillende spieren in uw buik versterken en tegelijkertijd uw stabiliteit en balans verbeteren, de perfecte workout om uw core te versterken en uw buikspieren te trainen. 

Crunches: 3 sets van 15 herhalingen
Bicycle crunches: 3 sets van 15 herhalingen (per kant)
Russian twists: 3 sets van 15 herhalingen (per kant)
Planken: 3 sets van 30 seconden

Dag 11-15: Armen

Deze workout is ideaal om uw bovenlichaam te versterken en uw armen te trainen. Met bicep curls, tricep dips, push-ups en planking zult u uw armen en schouders op verschillende manieren trainen en de spieren in uw bovenlichaam versterken. 

Bicep curls: 3 sets van 15 herhalingen (per arm)
Tricep dips: 3 sets van 15 herhalingen
Push-ups: 3 sets van 15 herhalingen
Planken: 3 sets van 30 seconden

Dag 16-20: benen

Met squats, lunges, calf raises en planking zult u verschillende spieren in uw onderlichaam trainen en tegelijkertijd uw balans en stabiliteit verbeteren. Deze workout is een goede manier om uw onderlichaam te versterken en uw benen te trainen. 

Squats: 3 sets van 15 herhalingen
Lunges: 3 sets van 15 herhalingen (per been)
Calf raises: 3 sets van 15 herhalingen
Planken: 3 sets van 30 seconden

Dag 21-25: Cardio

Door regelmatig cardio-oefeningen te doen, kunt u uw uithoudingsvermogen verbeteren.  Met joggen, fietsen en touwtje springen zult u uw hartslag verhogen en uw lichaam uitdagen om meer te doen. Zet uw favoriete muziek aan, zet uzelf in beweging en voel hoe uw lichaam sterker wordt met elke beweging!

Joggen: 30 minuten
Fietsen: 30 minuten
Touwtje springen: 3 sets van 1 min

You
Did
it!

Yeah! U heeft de 30 dagen challenge volbracht en dat is een prestatie om trots op te zijn. Het vergt doorzettingsvermogen en toewijding om elke dag te sporten. Nu is het tijd om door te zetten en deze gezonde gewoonten te integreren in uw leefstijl. Blijf uw lichaam uitdagen, maak van sporten een gewoonte!

Goed om te onthouden: in 'shape', dat is ieder lichaam

Bij Personal Motion vinden we het belangrijk om te benadrukken dat ieder lijf in ‘shape’ is. In onze samenleving worden we vaak onder druk gezet om aan bepaalde schoonheidsidealen te voldoen. Dit kan leiden tot gevoelens van lichaamsschaamte en een negatief zelfbeeld, wat op zijn beurt kan leiden tot een slechte relatie met ons eigen lichaam. Het is belangrijk om te beseffen dat ons lichaam niet wordt gedefinieerd door hoe het eruitziet. Er is niet één specifieke lichaamsvorm of -type dat gezondheid garandeert.  Het gaat erom hoe we ons voelen, hoe ons lichaam functioneert, hoe we ervoor zorgen en hoe gezond het is. Ieder lichaam in ‘shape’ is, zolang het gezond is. Ongeacht de grootte, vorm of fysieke capaciteiten. Ieder lichaam is uniek!

“If it doesn't challenge you, it doesn't change you."