Gezond de feestdagen door

Gezond eten,
bewegen
én genieten

De decembermaand, misschien wel een van de lastigste maanden in het jaar om gezond te blijven eten en sporten. Naast dat alle winkels vol liggen met lekker eten voor de feestdagen is het ook weer vroeg donker buiten waardoor het lastiger is om uzelf te motiveren nog te gaan trainen.  

Gezond eten, bewegen én genieten, het is lastig, maar zeker niet onmogelijk! In deze blog geven we u 7 tips hoe u gezond de feestdagen door komt, terwijl u ook gewoon geniet. Want ook dat is belangrijk!

Tip 1. Blijf doorgaan met bewegen

We snappen dat het idee van lekker onder een dekentje op de bank of warm bij de open haard heel aantrekkelijk is, maar geef uzelf toch die schop onder uw kont en ga trainen. U verbrandt extra calorieën, maar misschien nog wel belangrijker, het zorgt ervoor dat u mentaal ook in balans blijft. Hoe fijner u in uw vel zit, hoe makkelijker u ook in de decembermaand uw ritme van gezond eten en bewegen vasthoudt. 

Personal Motion is 2e kerstdag gewoon open, dus u bent ook dan van harte welkom!

Tip 2. Ga naar buiten op de feestdagen

Plan een wandeling tijdens de kerstdagen. Ga de natuur in, maak een stadswandeling. Niet getraind, maar toch bewogen én lekker frisse lucht opgedaan. Win-win! 

Woont u in omgeving Leiden/ Leiderdorp, dan is De Houtkamp een mooi park voor een wandeling. Dit park is op loopafstand van Personal Motion, loop gerust even binnen voor een kop koffie. 

Tip 3. Zorg voor voldoende groente tijdens het kerstdiner

Maak het kerstdiner gezonder door ook voldoende groentes op tafel te zetten. Op die manier maakt u het voor uzelf een stuk makkelijker om ook tijdens het kerstdiner uw vitamines binnen te krijgen.

tip 4. Blijf gehydrateerd

Drink gedurende de dag voldoende water. Zo blijft u gehydrateerd en heeft u een voller gevoel waardoor u minder eet. Drinkt u alcohol, spreek dan met uzelf af dat u na iedere alcoholische consumptie een glas water drinkt. Zo kunt u genieten, maar zorgt u ook voor balans.

tip 5. Eet met aandacht

Eet met aandacht. Lastig tijdens al het gezellige geklets tijdens een kerstdiner, maar probeer er toch op te letten. Als u met uw hoofd ergens anders mee bezig bent, eet en drinkt u ongemerkt meer. Hoe bewuster én rustiger u eet, hoe eerder uw hersenen u het seintje geven dat u vol zit. Het nemen van kleine hapjes en slokjes helpt daar ook bij.

Tip 6. Voorkom overeten

Sla het ontbijt of de lunch niet over om calorieën te besparen voor het diner. Door uzelf uit te hongeren is de kans dat u gaat overeten groter dan wanneer u gewoon gezond heeft ontbeten en heeft geluncht.

Tip 7. Accepteer dat u deze dagen van uw normale eetpatroon afwijkt

Heeft u wat gegeten of gedronken wat buiten uw normale eetpatroon valt, denk dan niet daarna: nu maakt het toch allemaal niet meer uit. Van een cheatday komt u namelijk niet meteen aan. U moet gemiddeld 7.000 calorieën extra eten voor u 1 kg aankomt. Gewoon lekker genieten en na de kerstdagen weer uw normale ritme oppakken.

"It's not cheating on your diet. It's enjoying an indulgence meal as part of your healthy lifestyle"