uw mindset veranderen met sport

"The only limit is the one you set for yourself."

In onze drukke maatschappij is het belangrijk om te investeren in het krijgen én behouden van een gezonde mindset.

Een van de manieren om dit te doen, is door te sporten. In deze blog gaan we dieper in op hoe sport uw mindset kan veranderen. Hoe sporten u kan helpen om u beter te concentreren, uw zelfvertrouwen te versterken, u tegen stress kan beschermen en zorgt voor een betere nachtrust.

"The only limit is the one you set for yourself."

Groei-mindset

Wilt u uw mindset veranderen door middel van sporten, dan is het belangrijk dat u gelooft in uw groei-mindset. Dit betekent dat u gelooft dat uw vaardigheden en krachten kunnen worden verbeterd door middel van hard werken en oefening. De tegenhanger hiervan is de vaststaande mindset, waarbij men denkt dat hun vaardigheden en krachten zijn bepaald door hun inherente eigenschappen en dat verbetering niet mogelijk is.

Door een groei-mindset te hebben, zijn we bijvoorbeeld sneller geneigd om uitdagingen aan te gaan en te blijven oefenen, óók als het moeilijk wordt. Dit is van groot belang bij het sporten. Daarnaast is het ook belangrijk om positief te denken. Positief denken kan helpen bij het concentreren op uw doelen en u motiveren om uw best te blijven doen.

Positieve mindset
Loading...

Hoe sporten kan helpen bij het veranderen van uw mindset

1. Stressvermindering

Sporten kan helpen bij stressvermindering door de afgifte van endorfines, ook wel bekend als ‘gelukshormonen’. Deze stoffen geven een gevoel van geluk en euforie, en kunnen de negatieve gevolgen van stress verminderen. Bij intensief sporten kan het lichaam ook adrenaline afgeven, waardoor het lichaam zich meer op waakzaamheid instelt en stress sneller afneemt.

Daarnaast kan het fysieke aspect van sporten ook helpen bij stressvermindering, omdat het een uitlaatklep kan zijn voor spanningen en emoties. Het kan ook helpen om de aandacht af te leiden van problemen en zorgen, en in plaats daarvan te richten op het moment en de bewegingen van het lichaam.

2. betere nachtrust​

Sporten kan helpen bij een betere nachtrust omdat het de lichamelijke activiteit verhoogt en de stofwisseling versnelt tijdens de dag. Dit kan leiden tot vermoeidheid en een vermindering van de nachtelijke alertheid, waardoor u makkelijker in een diepe slaap valt.

Een betere nachtrust kan bijdragen aan het veranderen van uw mindset omdat een gebrek aan slaap geassocieerd wordt met een verhoogd risico op mentale gezondheidsproblemen, zoals angst en depressie. Wanneer mensen een betere nachtrust hebben, zullen zij zich vaak uitgeruster voelen en beter in staat zijn om met stressvolle situaties om te gaan, wat kan helpen om een gezonde mindset te behouden. Bovendien kan een betere nachtrust ook bijdragen aan betere cognitieve prestaties en een beter geheugen.

3. betere concentratie

Sporten kan de bloedstroom naar de hersenen verhogen, waardoor de hersenen meer zuurstof en voedingsstoffen krijgen. Dit kan helpen bij het verbeteren van de concentratie en mentale helderheid. 

Sommige sporten, zoals yoga en meditatie, vereisen een specifieke focus op de ademhaling en bewegingen. Deze oefeningen kunnen helpen bij het versterken van de aandachtsspier, wat op zijn beurt kan helpen bij het verbeteren van de concentratie in het dagelijks leven.

4. meer zelfvertrouwen

Door regelmatig te sporten, zal je zien dat je lichaam zich verbetert. Dit kan leiden tot een groter gevoel van zelfvertrouwen, omdat u zich fitter, sterker en gezonder voelt. Door het aangaan van uitdagingen tijdens het sporten, zoals het voltooien van een hardloopwedstrijd of het verbeteren van een PR (personal record), kunt u leren omgaan met succes en mislukking. Dit kan helpen om een groter gevoel van zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Personal training

Personal training kan helpen bij het veranderen van uw mindset door u te helpen bij het stellen van heldere doelen, het creëren van een plan om die doelen te bereiken en het bieden van ondersteuning en begeleiding om u op het juiste pad te houden.

Een personal trainer kan u helpen bij het stellen van realistische en haalbare doelen. Dit kan variëren van het verliezen van gewicht tot het verbeteren van uw conditie of het verminderen van stress. Door samen met een personal trainer uw doelen te bepalen, zult u zich meer verantwoordelijk voelen om ze te bereiken.

Als uw doelen zijn bepaald, kan een personal trainer u helpen bij het opstellen van een plan om die doelen te bereiken. Dit kan betekenen dat u een specifiek trainingsschema krijgt, advies over voeding of tips over hoe u stress kunt verminderen. Door een plan te hebben, zult u een concreet stappenplan hebben om uw doelen te bereiken, wat uw mindset kan veranderen van “Ik wil iets veranderen” naar “Ik ga iets veranderen”.

Tot slot kan een personal trainer u ondersteunen en begeleiden tijdens het proces van veranderen. Dit kan door u aan te moedigen, u te helpen bij het oplossen van problemen die u tegenkomt en u te voorzien van feedback over uw vooruitgang. Dit kan u helpen om uw zelfvertrouwen te verhogen en uw mindset te veranderen van een gevoel van onzekerheid naar een gevoel van zelfverzekerdheid.

In onze high-end personal fitness club gingen er u al velen voor. Onze leden komen uit omgeving Leiderdorp. Denk hierbij aan Leiden, Voorschoten en Warmond etc. Voor veel van hen zit Personal Motion dus om de hoek, waardoor ze lekker op de fiets komen waardoor ze al meteen een kleine warming-up hebben én een frisse lucht krijgen. Win-Win.

"BUILD A STRONG MINDSET, THE BODY WILL FOLLOW"