sporten als goed voornemen

"This moment is yours"

Een nieuw jaar, een nieuwe start met nieuwe goede voornemens. Sporten is er daar vaak een van en dat kunnen we bij Personal Motion alleen maar toejuichen! Waarom? Dat gaan we u vertellen.

 

5 redenen om yes! te zeggen op sporten als goed voornemen

Yes!

Betere conditie

Door regelmatig te sporten, versterkt u uw spieren en verhoogt u uw uithoudingsvermogen. Dit kan helpen om beter te presteren in alledaagse activiteiten en om het risico op bepaalde aandoeningen te verminderen, zoals hart- en vaatziekten en diabetes.

Yes!

Less stress

Sporten kan helpen om stress te verminderen en om het gevoel van geluk te verhogen. Dit komt doordat tijdens het sporten endorfines worden aangemaakt, die een kalmerend effect hebben op het lichaam.

Yes!

Mentaal fit

Sporten kan ook helpen om mentale problemen te verminderen, zoals depressie en angst. Daarnaast kan het ook helpen bij het verhogen van het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde versterken.

Yes!

betere nachtrust

Er zijn verschillende redenen waarom sporten kan bijdragen aan een betere nachtrust. Less stress is er daar een van. Daarnaast kan sporten ook bijdragen aan het reguleren van het slaaphormoon melatonine, wat kan helpen om het slaappatroon te verbeteren. 

Yes!

gezelligheid

U ontmoet nieuwe mensen, die op hun eigen manier hetzelfde nastreven; een gezond en fit leven. Naast dat het gezellig is kunnen uw sociale contacten tijdens het sporten ook als stok achter de deur werken, win-win!

Uw goede voornemens volhouden

Een van de lastigste dingen aan goede voornemens is het volhouden ervan.

Om te beginnen is het belangrijk om een realisti­­­­sch doel te stellen. Wilt u bijvoorbeeld één keer per week gaan sporten? Of wilt u elke dag een half uurtje bewegen? Zorg dat uw doel haalbaar is, zodat u niet al snel teleurgesteld raakt.

Als u uw doel hebt bepaald, is het tijd om een plan te maken. Maak een planning waarop u precies kunt zien wanneer u gaat sporten en wat u dan gaat doen. Zo kunt u bijvoorbeeld op maandagavond afspreken met uw personal trainer en op donderdagmiddag een wandeling maken. Zo houdt u het afwisselend en kunt u zich beter aan uw plan houden.

Personal training kan een fijne manier zijn om u te helpen bij het behalen van uw doelen op het gebied van sporten. Een personal trainer maakt een trainingsplan afgestemd op uw specifieke doelen en behoeften, motiveert u en helpt u met het op orde krijgen van uw voeding.

Een goed voedingsplan is essentieel als we willen sporten en ons fitter willen voelen omdat het ons helpt om genoeg energie te krijgen en te behouden tijdens het sporten. Het helpt ook om spiermassa op te bouwen en te herstellen na inspanning. Bovendien kan een goed voedingsplan helpen om gewicht te verliezen of te behouden, wat ook kan bijdragen aan het verbeteren van onze fysieke fitheid.

Kom gerust een keer langs in onze high-end personal training club in Leiderdorp voor een vrijblijvende rondleiding of proeftraining. De deuren staan voor u open.

“Never say never because limits, like fears, are just a illusion.” Michael Jordan